İçeriğe geç

Ingilizce Tutkal Ne Demek

Glue’nin Türkçesi ne?

“glue” teriminin İngilizce-Türkçe sözlükteki diğer terimlerle anlamları: 137 sonuçKategoriTürkçe1Genel glue2Genel Japonca glue3Genel glue4Genel glue102 satır daha

Beyaz tutkal ne demek?

Beyaz tutkal, ahşap, karton ve kağıt gibi yüzeylerde sıklıkla kullanılan orta ila düşük viskoziteli bir malzemedir. Kuruduktan sonra beyaz bir film tabakası oluşur. Bu özelliği sayesinde nemli ortamlarda bile etkili yapışma sağlar.

Tutkal nedir ne işe yarar?

Tutkal, ahşap işçiliğinde, mobilyada, tekstilde, kağıt ambalajında, plastikte, kırtasiyede ve dekorasyon işlerinde kullanılan bir yapıştırıcıdır. Farklı malzemeleri birbirine yapıştırmak için kullanılan maddeye tutkal, yapıştırma işlemine ise bonding denir. Rulo, sprey veya rulo ile sıcak ve soğuk uygulanabilir.

Caraskal nedir ingilizce?

“caraskal” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 5 sonuç hoist i. zincir bloğu i. zincir bloğu i.

İngilizce Yapıştırıcı Ne Demektir?

“adhesive” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 29 sonuç glue i.

Crayon’un Türkçesi ne?

İngilizce-Türkçe sözlükte “crayon” teriminin diğer terimlerle anlamları: 9 sonuçKategoriTürkçeGenel1GenelCrayon board2GenelCrayon3GenelCrayon16 satır daha

Kağıt tutkalı nedir?

Herhangi bir fotoğraf kağıdı veya parlak, plastik benzeri kağıt; Ahşap, kağıt, MDF, mantar, polistiren, EVA vb. yüzeylere fırça ile uygulanan ve kağıdı zarar vermeden yapıştıran özel bir yapıştırıcıdır. Parlak yüzeyli kağıtları veya plastik kaplamalı kağıtları emici bir yüzeye yapıştırmak için esnektir. …

White glue nedir?

1. Polivinil asetat (beyaz tutkal, PVA tutkalı, PVA yapıştırıcısı) Ahşap tutkalları su bazlıdır ve genellikle mobilya imalatında kullanılır. Yüzey temizliği çok önemli olduğundan eski tutkal kalıntılarının temizlenmesi ve yüzeyin kirden arındırılması gerekir. Dikey ortamlarda kullanıldığında presleme gerekir.

Vinil tutkal nedir?

Çiçek ve model yapımında ve kağıt, karton, kumaş ve ahşap malzemelerin yapıştırılmasında kullanılan vinil asetat homopolimer bazlı su bazlı yapıştırıcı. Yapıştırılacak yüzeyler toz, kir ve yağlardan temizlenmelidir.

İngilizcede tutkal nasıl yazılır?

“glue” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 25 sonuç glue i.

Kaç çeşit tutkal var?

Tutkal çeşitleriBeyaz tutkal.Ahşap tutkalıKatı tutkal.Şeffaf tutkal (kış tutkalı)Deniz tutkalı

Tutkalin ham maddesi nedir?

Tutkalların temel bileşenleri reçinelerdir. Reçineler, tutkala yapıştırıcı özelliklerini veren maddelerdir. Yapıştırıcıların üretiminde kullanılan reçineler şunlardır: Polivinil asetat (PVAc): Su bazlı, yaygın olarak kullanılan bir reçinedir.

Kakalak ingilizcesi nedir?

“kakalak” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuç roach i.

Kal ingilizcede ne demek?

ünlü veda ünsüzü

Cari ingilizcede nedir?

current kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 17 sonuç current s.

Glue nedir tıpta?

Embriyo yapıştırıcısı, tüp bebek tedavisinde embriyo transferi sırasında kullanılan özel bir sıvıdır. Bu maddeye “kültür ortamı takviyesi” de denir; başka bir deyişle, embriyo yapıştırıcısı embriyo transferinde kullanılan yeni bir kültür ortamıdır. Embriyolar genellikle laboratuvarda annenin vücudunu taklit eden kültür ortamlarında büyütülür.

Güpür ingilizce ne demek?

“gipur” kelimesinin İngilizce Türkçe Sözlükteki anlamları: 2 sonuç gipür i. nakışla birleştirilen keten parçalarından yapılan ağır bir dantel i.

Geberin ingilizce ne demek?

“geber” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları: 2 sonuç die ünl. Öl, pislik! Öl, pislik.

Draw’ın Türkçesi ne demek?

Fiil boyamak, tasvir etmek, çizmek, temsil etmektir. Altı yaşındaki bir çocuk için çok iyi çizer. Fiil çizmek. dikey çizgiler çizmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Erotik Masaj Yapan Escort